Lennokkiharrastus

Hyvinkäältä löytyy lennokkiharrastusta moneen makuun. Hyvinkään Ilmailukerho järjestää ohjattua toimintaa harrastusta aloitteleville ja miksei jo vähän kokemusta omaavillekin.

Erilaiset lennokit ja lennokkien rakentaminen

Lennokkiluokkia on paljon. Pääpiirteittäin ne voidaan jakaa esim. seuraavasti: vapaasti lentävät, siimaohjattavat ja radio-ohjattavat. Viimeksi mainittuja löytyy liidokkeja, sähkömoottorilla tai polttomoottorilla varustettuja lennokkeja.  

Nykyisistä lennokeista valtaosa on ostettaessa jo lähes valmiiksi rakennettuja (ARF). Uskomme kuitenkin ilmailukerhossa, että nämä eivät ole oikea tapa aloittaa harrastusta, ainakaan nuorimmilla. Ilman osaavaa apua ne ovat lähes jokaiselle ensikertalaiselle liian vaikeita lennättää ja usein hieno harrastus lopahtaa viidessä sekunnissa kun kiiltävä lennokki on päreinä puun juurella. Rakentaminen on tärkeä osa tätä harrastusta, ja kun lennokin on itse rakentanut, myös pikku vaurioiden (ja isompienkin..) korjaaminen onnistuu.

Mikäli olet kiinnostunut lennokeista, niiden rakentelusta ja lennätyksestä, ota meihin yhteyttä. Autamme mielellämme. Yhdessä rakentaminen ja lennättäminen on kivaa. Lennokkikerholla on kerhotilat Hyvinkään keskustassa osoitteessa Kankurinkatu 8, tavaratalo Säästökarien kellarissa.

Lennokkikurssi

Syksyisin järjestetään lennokkikurssi uusille harrastajille. Kurssille otetaan yleensä n.10 uutta harrastajaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Mukaan voi toki tulla myöhemminkin jos on tilaa. Kurssille voit tulla vaikka et olisi lennokkeja koskaan rakentanut, opetellaan yhdessä. Jos olet alle 10-vuotias, ota äiti tai isä mukaan. Kurssilla rakennetaan Toka -liidokki, jonka siipien kärkiväli on 118 cm.

Kurssin hinta on 35 euroa ja se kattaa kurssilla rakennettavat lennokit, kerhotilan, opastuksen ja tarvittavat liimat. Kurssin jälkeen voi sitten halutessaan jatkaa mukavaa harrastusta ja liittyä Hyvinkään Ilmailukerhon jäseneksi.

Toka on kilpailukelpoinen liidokki, ja talven aikana pidetään sitten ns. kotikenttäkilpailuja, joihin kaikki kerholaiset voivat osallistua itse rakentamallaan Tokalla. Näitä kisoja ei käydä otsa rypyssä, vaan homma on ennemminkin mukavaa ulkoilua hyvässä seurassa ja toisia kannustaen. Tokan jälkeen kurssilla tehdään kumimoottorilennokki ja jokin pikkuliidokki vielä lisäksi. Näiden avulla opetellaan yhdessä lennokkien rakenteita, työkalujen turvallista käyttöä, lennätyksen alkeita ja lennokin virittämistä lentokuntoon.

Kerholta löytyy apua ja opastusta myös lennokkien, radiolaitteiden, tarvikkeiden ja työkalujen valintaan ja hankintaan. Meitä on kolme ohjaajaa ja koko joukko innokkaita, 10 – 16 v. harrastajia, myös isiä on mukana. Tällä hetkellä rakenteilla on vapaasti lentävien liidokkien lisäksi siimaohjattavia moottorilennokkeja, radio-ohjattavia 2-metrisiä liidokkeja ja erilaisia sähkömoottorilennokkeja.
Leireilemme ja kisaamme aktiivisesti!

Lisätietoja lennokkikerhon toiminnasta

Pauli Ranta puh. 050 309 5895 if.neknabslednah@atnar.iluap

Ari Lappi puh. 040 770 3982 ten.ximybboh@ippal.ira