Tasaista kisaamista ja nopeuslentämisessä valtava harppaus eteenpäin - Jannen kisoissa nuorille oma luokka
Jannen kisan nuorisoluokka on suoraa jatkoa nuorten harjoitusringin toiminnalle. Harjoitusringin tarkoituksena on ollut tutustuttaa nuoret toisiinsa valtakunnanlaajuisesti ja tarjota edellytyksiä kehittyä purjelentokurssin jälkeen matka- ja kisalentäjäksi. 

Jannen kisoissa nuorille oli oma luokka ja oma startti-ikkuna, mutta samat tehtävät kuin avoimessa luokassa. Nuorten oma tapahtuma houkutteli mukaan uusia kisaajia. Nuorten luokassa kisattiin normaalein kisasäännöin ja -käytännöin. Käytettäviä konetyyppejä ei rajattu, vaan osallistua sai sillä koneella, jonka onnistui kisan ajaksi käyttöönsä saamaan. Koneiden eroja tasattiin tasoituskertoimilla.

Petri  ja Oleg valmistautumassa ensimmäiseen kisapäivään Kuva Eija Kujansuu

 

Huikeat kelit ja kahdeksan lentopäivää
 

Kisaviikko oli kelien puolesta huikein miesmuistiin: kahdeksan lentopäivää kahdeksasta mahdollisesta. Loistava tilaisuus lentää paljon ja saada välitöntä palautetta omasta suorituksesta tulosten ja lentotallenteiden kautta sekä kanssakisaajien kanssa keskustelemalla. Varjopuolena hyvissä keleissä oli luontevien lepopäivien puute: on erittäin raskasta lentää kahdeksan kisapäivää peräkkäin hellekelissä. Onneksi purjelentävä nuoriso on hoikkaa ja hyväkuntoista …

Kisaajat Kuva Eija KujansuuKisaajia Kuva Eija Kujansuu

 

Ammattimainen debyytti

 

Kilpailunjohtaja Matias Sucksdorff onnistui tehtävässään loistavasti. Päivittäin kisaajille tarjottiin erinomaiset tehtävät ennusteiden mukaan ja kisa vietiin läpi miellyttävässä ilmapiirissä. Matias jaksoi myös tukea nuorten kisaamista ja kisaosallistumisen opettelua.

Masi ja pojat Kuva Eija Kujansuu

 

Viisi eri päivävoittajaa

Ennakolta tarkasteltuna osallistujat lähtivät hyvin erilaisista lähtökohdista lentokokemuksen ja kisakokemuksen suhteen. Mutta niin kuin isommissakin kisoissa, tuntimääriä ja historiaa on turha tuijottaa, suorituksia tehdään tässä ja nyt, kullakin annetulla kisatehtävällä.

ZO maaliin Kuva Eija Kujansuu

Tuloksena oli hämmästyttävänkin tasaista keskinäistä kisaamista. Kahdeksana päivänä saatiin viisi eri päivävoittajaa, kokeneimmalle kisaajalle (Petri Sucksdorff/Karhulan ilmailukerho) kertyi kolme päivävoittoa ja vähiten, vain sata tuntia ennen kisaa lentäneelle nuorimmalle osanottajalle (Nuutti Luukkonen/Hyvinkään ilmailukerho) kaksi päivävoittoa.

 Yhtenä kisapäivänä nuorison kärki päihitti avoimen luokan lentäjät suoraan nopeuksissa (eli tasoituskertoimet huomioimatta).

 

Nopeusennätyksiä ja pituusennätyksiä

Kisan aikana syntyi uusia henkilökohtaisia nopeusennätyksiä ja pituusennätyksiä ja useita yli 100 km/h tehtävänopeuksia. Hyvien tehtävien ja kelien myötä jokainen osanottaja kehittyi lentäjänä kisan aikana aimo harppauksen eteenpäin.

Yhteistyötä Kuva Eija KujansuuYhteistyötä Kuva Eija Kujansuu

 

Yhteistyötä ja avustajia

Avustajien saanti purjelentokisaan on monesti kiven alla ja se niin näkyy olevan nuorillakin. Moni tuli kisapaikalle YYA-sopimuksen varassa, ja kisapäivien valmistelut ja iltarutiinit hoidettiin yhteistyössä. Ad hoc -avustajia tarvittiin lähinnä lähettämisessä ja hyvien kelien myötä harvalukuiseksi jääneiden maastolaskujen hakuhommissa sekä lisäkäsinä ja taustatukena pudottamassa kuormaa pitkiltä kisapäivltä.

HV kuivassa peltoon Kuva Eija Kujansuu

Karhulan ilmailukerholle kolmoisvoitto

Karhulan kolmoisvoitto Kuva Eija Kujansuu
Sijat 4.-6. Kuva Eija Kujansuu

  1. Petri Sucksdorff KIK
  2. Viki Korjula KIK
  3. Oleg Zavarzin KIK
  4. Marko Virtanen HeIK
  5. Nuutti Luukkonen HyIK
  6. Riikka Marjamaa EIK


Järjestäjien kisasivut (tehtävät, tulokset ja päiväkertomukset)
Järjestäjien facebook-tarinat