Hyikin valokuvakisan palkintojenjako ja talviakatemia Päivitetty 4.11.2013

Hyikin vuoden 2013 valokuvakisan tulostenjulkistus ja palkintojenjako Klubilla ke 15.1.2014 klo 18.

Tuomari valitsee sarjavoittajat ja vuoden ilmailukuvan. Jäsenäänestys yleisön suosikista vuoden ilmailukuvaksi jäsensivuilla.

Palkintojenjaon jälkeen akatemiailta
Nopeuslento - Pekka Ylipaavalniemi
 
Kolmen kerhon kisasta hopeaa Päivitetty 22.9.2013

Kisa lennettiin Kymissä kauniissa säässä, mutta aurinko haittasi vasta-aurinkoon laskettaessa laskusaran erottumista melkoisesti. Tiukan kamppailun jälkeen HYIK saavutti toisen tilan isäntien korjatessa voiton.

Joukkuetulokset:
1. Karhulan Ilmailukerho (170)
2. Hyvinkään Ilmailukerho (185)
3. Hämeenlinnan Ilmailukerho (DNS)
Kerhon maaliinlaskukisa ratkottu Päivitetty 22.9.2013

Lauantaina ratkaistiin kerhon maaliinlaskukisa ja valittiin edustajat perinteiseen kolmen kerhon kisaan. Kymissä kerhoa edustavat tänä vuonna Juha Huvilinna, Nuutti Luukkonen ja Vesa Forsstén.

Taivaalle hiljaisin siivin Päivitetty 23.8.2013

Taivaalle hiljaisin siivin - Mika Ganszauge/Pekka Ylipaavalniemi
-valokuvanäyttely Hyvinkään kirjastossa 2.-28.9.2013.

Hyvinkään ilmailukerho täyttää tänään 65 vuotta Päivitetty 16.8.2013

Hyvinkään aktiivinen ilmailukerho saavuttaa tänään kunniakkaan 65 vuoden iän.

Nuutille HC-aika Päivitetty 5.6.2013

Nuutti hyödynsi  viikonlopun hienot kelit - todistetusti jopa yli 5m/s nostoja - ja lensi viisituntisen. Onnittelut!
Hyik Hyvinkään kaupungin harrastemessuilla Päivitetty 31.5.2013

Tänä keväänä pilotin paperit saanut Nuutti Luukkonen oli esittelemässä Hyvinkään ilmailukerhon toimintaa Sveitsin uimalassa pidetyillä kaupungin harrastemessuilla 24.-25.5. Nuutilla oli mukana SUIO:n lentosimulaattori ja apulaisina Maija, Vekku, Tapsa ja Kimmo.
Matti Penttilälle jälleen kerholuokan voitto Päivitetty 26.5.2013

Vesivehmaa Openin 20-vuotisjuhlakisan kerholuokan voitto meni Matti Penttilälle, joka on hallinnut kevätkisaa jo monena vuonna.
PX vihdoin lentokunnossa Päivitetty 20.5.2013

PX palaamassa koelennolta maalausreissun jäljiltä.

Nuorisolle lupakirjat Päivitetty 20.5.2013

Eetu ja Nuutti selvittivät tarkkarit äitienpäiväviikonloppuna ja jatkavat nyt lentämistä lupakirjapilotteina. Onnittelut pojille!
Kuivatermiikkipäivä Hyvinkäällä Päivitetty 21.4.2013

Seppo veti pitkän päivän lekohinauksia Rallyella keväisen konevilinän sekaan, mukana vierailevat kaksikot DD ja KA. Vintturilla päästään uudelleen toimimaan, kun kentän päät kuivuvat ja aurausvallit sulavat lankalinjalta.

Päivän saalis oli hyviä nostoja ja hankalia nostoja, matkailu jäi aika lyhyeen, koska kaikki liuut veivät alas.Talvivuokralaiset ulos ja purjekoneita kasaan Päivitetty 20.4.2013    

Tänään tyhjennettiin hallit talvivuokralaisista ja laitettiin purjekoneista LS:t ja pikkuastir lentokuntoon.


Hyikin Facebook-sivu on avattu Päivitetty 20.4.2013    

HYIK:n Facebook-sivu löytyy tästä linkistä ja Linkit-osiosta.
 
Hyikin You Tube -kanava on avattu Päivitetty 9.4.2013

HYIK:n YouTube-kanava on avattu! Avajaisfilminä Pilotit pilkkihaalareissa ...
 
Purjelentokausi avattu! Päivitetty 29.3.2013

Purjelentokausi avattiin hienossa purjelentosäässä kevättarkkareilla. Taivaalla pysyi, vaikka komeimmat kumpupilvet olivatkin kauempana kentästä.

Hyikin uusi ultra tositoimiin Päivitetty 21.3.2013

Koulutuslupa on saatu ja toiminta alkaa: Kiinnostuneet mopu- ja PPL-pilotit, sähköpostia Helmiselle.
Pilotit pilkkihaalareissa avaa purjelentokauden pääsiäisenä Päivitetty 21.3.2013

Purjelentokausi alkaa sään salliessa vintturihinauksin koulukoneella Pilotit pilkkihaalareissa -tapahtumassa pääsiäisen pyhinä!
Antti Lehto valotti matkalennon saloja keskiviikkona Hyvinkäällä Päivitetty 21.3.2013

Antti Lehdolla on pitkä kokemus nuorten valmennuksesta, mitä esitysmateriaali heijasteli. Esityksen osana Antti näytti omia trackejään pitkiltä matkalennoilta. Antti antoi myös vinkkejä kotimaisista matkalentokohteista rannikkoa myöten ja muistutti lentotyylin vaikutuksesta lopputulokseen.

Matkalentäminen kiinnosti kymmentä kerholaista.
 
Rasimus ikuisti revontulet sunnuntai-illan värinäytelmässä EFHV:lla  Päivitetty 18.3.2013

Timo Rasimus kävi kentällä dokumentoimassa sunnuntai-iltana koko Etelä-Suomen laajuudelta näkyneet revontulet.

Nokka kohti kiitotietä  Päivitetty 17.3.2013

Hyikin uusi ultra on jo lentokelpoinen, mutta kerhon koulutusluvat viipyvät vielä viranomaisella. Lunta on kentällä vähintäänkin riittävästi, pääsiäisen purjelentäjien "pilotit pilkkihaalareissa" kotikentän lentokauden aloitus tullee olemaan nimensä mukainen ...

Pt:n puheenjohtaja Sakari Pyörre Ilmailuliiton hallitukseen  Päivitetty 16.3.2013

Purjelento sai oman miehen SILin hallitukseen tämänpäiväisessä vuosikokouksessa, kun Sakari Pyörre nousi uutena hallitukseen. Sakke uudisti myös pestinsä PT:n puheenjohtajana, varapuheenjohtajaksi valittiin Antti Koskiniemi.

Hallituspaikoilla kävi muutenkin tuuli, kaikki kolme erovuoroista vaihtuivat uusiin, Saken lisäksi hallitukseen nousivat Eila Pohjola ja Sakari Korpela.
Timo Latikka vieraili Hyikin talviakatemiassa  Päivitetty 15.3.2013
 
Suomen ilmailuliiton tuore toiminnanjohtaja Timo Latikka vieraili Hyikin talviakatemiassa Klubilla torstaina 14.3.2013.
Aluksi Jukka Helminen esitteli toiminnanjohtajalle kerhon toimintaa, sitten päästettiin toiminnanjohtaja esittelemään itseään ja liiton strategian neljää painopistealuetta, edunvalvontaa, viestintää, palveluja ja urheiluilmailua käytännön näkökulmasta.

Tilaisuus eteni vilkkaan keskustelun merkeissä, jossa haasteita esitettiin vuoroin toiminnanjohtajalle ja vuoroin kerhon jäsenille ja keskustelu venyi jatkoajalle.

Paikalla oli 16 hyvinkääläistä ilmailun harrastajaa kuulemassa ja kertomassa lajista ja keskeisistä tarpeista toiminnanjohtajalle. Ilmatilakysymykset ja ympäristöasiat sekä polttoaineet ja liiton tuki kerhoille vaikutusvaltaa ja päättäjätason kontakteja tarvittaessa puhuttivat edunvalvonnan yhteydessä.

Viestinnän osalta Ilmailu-lehti kirvoitti paljon kommentteja ja toisaalta keskusteltiin liiton tulevasta roolista kv-arvokisojen edustusjoukkueiden viestinnän tukena. Toiminnanjohtaja valotti lisäksi tehtyä viestintäsopimusta sisäisen ja ulkoisen viestinnän välineenä 2013 ja nosti esiin esimerkkinä onnistuneesta viestintäoperaatiosta ilmailun pääsemisen Talouselämä-lehteen uuden toiminnanjohtajan nimityksen myötä.

Toiminnanjohtaja kaavaili myös pikaisia suunnitelmia liiton palvelujen modernisoimiseksi ja sähköistämiseksi. Urheiluilmailu nousi merkittävänä esiin ilmailun imagon ja rahoituksen kehittämisessä, mutta toistaiseksi käytännöt urheiluilmailussa rullannevat ennallaan.

Vuoden 2012 kiertopalkinnot jaettiin vuosikokouksessa Päivitetty 15.3.2013

Paras lennokkipilotti - Pauli Ranta

Paras Hyvinkäältä lennetty matkalento -
Eija Kujansuu

Paras harjoituskonepilotti - Maija Peltola

Puuhamies - Tapio Kuittinen

K.J. Saarisen sarvi ahkerimmalle vinttaajalle - Timo Aaltonen

Maaliinlaskukisojen mestari - Vesa Forsstén

 
Timo Latikka Hyikin talviakatemiaan to 14.3.2013    Päivitetty 15.2.2013

Liiton uusi toiminnanjohtaja Timo Latikka tulee Hyikin talviakatemiaan aiheenaan Uudistuva SIL: liiton rooli ja palvelut kerhopurjelentäjälle. Ohjelmassa alustus ja vapaata keskustelua. Klubilla (Lentokentäntie 50) klo 18 alkaen.

Talviakatemiasarja on edellisvuosien tapaan avoin eli vierailijat ovat lämpimästi tervetulleita.

Maaliskuussa Hyikin vieraaksi saapuu myös maajoukkueen kapteeni Antti Lehto aiheena matkalennon valmistelu ja suoritus, ajankohta tarkentuu kuun vaihteella.
 
Talviakatemiat jatkuu    Päivitetty 7.2.2013

Ohjelma ja aikataulu tarkentuu pikkuhiljaa, maaliskuussa on tulossa puhumaan ainakin Antti Lehto, aiheena matkalennon valmistelu ja suoritus.
Uno Dahlin kiertopalkinto Hyikille    Päivitetty 3.2.2013

Pakkasparlamentin juhlaillallisen yhteydessä suoritetussa liiton palkintojenjaossa Jukka Helminen ja Jarmo Forsstén kävivät pokkaamassa Hyikille Uno Dahlin kiertopalkinnon. Palkinto jaetaan vuosittain eniten uusia purjelentäjiä hopea-c-vaiheeseen kouluttaneelle purjelentokerholle.

Hyikin valokuvakisa 2013 täydessä vauhdissa    Päivitetty 28.1.2013

Vuosi 2013 on jälleen purjelennon valokuvausvuosi ja Hyikin valokuvakisa pyörii edellisvuosien tapaan. Ensimmäinen kuvauskuukausi on tammikuu, kutsu ja sarjat löytyvät Valokuvakilpailu 2013 -välilehdeltä.
Hyikin purjelennon teoriakurssi käynnistyi    Päivitetty 28.1.2013

Tänään alkoi vuoden 2013 purjelennon teoriakurssi Hyvinkään Opistolla. Vielä ehtii mukaan, kiinnostuneet, ottakaa yhteyttä Hyikin koulutuspäällikköön Petteri Patolinnaan, yhteystiedot löytyvät Yhteystiedot-sivulta.

Teoriakurssi on tarpeen ennen purjelentäjän lupakirjakurssin aloittamista, esittely- ja tutustumiskurssille ja sitä kautta purjekoneella taivaalle eli ilmailua kokeilemaan pääsee ilman teoriakurssiakin.
Ultrailun aloitusta käytännössä    Päivitetty 28.1.2013

Sunnuntaina Klubilla oli tutustumssa Hyikin uuteen ultraan toistakymmentä henkilöä. Mauri Gadd esitelmöi ultrien kehityksestä ja Rotax-moottorin käytöstä lentäjän kannalta sekä hieman koneen huoltamisesta. Lisäksi tutustuttiin livenä Rotaxin rakenteeseen päällisinpuolin ja päivätarkastuksen muodossa.

Hyikin koulutuslupahakemus ultrakoulutusta varten jätetään tällä viikolla ja lentämisen mahdollistavat vakuutukset laitetaan voimaan helmikuun puolivälistä.
Lentokoira Jeri in memoriam    Päivitetty 13.1.2013
 

Kuvat Pekka Ylipaavalniemi, Tapio Kuittinen, Eija Kujansuu, Juha Huvilinna, Timo Rasimus, Timo Aaltonen, Petteri Patolinna, Kirsi-Marja Nyqvist
http://best-antibiotics-otc.com http://healthylongeyelashes.com