Uutisia 2010                                                                               

Hyvinkään Ilmailukerhon valokuvakilpailu 2010

Kuvien aiheena on ilmailutoiminta Hyvinkäällä tai hyvinkääläisiä ilmailijoita harrastuksensa parissa.
Kilpailu on avoin kaikille aiheesta kuvia ottaneille.

Kilpailussa on kaksi sarjaa:
 
Siivekkäät  Nisäkkäät

Kaikki kuvat osallistuvat vuoden hyvinkääläisen ilmailukuvan valintaan.

Kilpailuun voi osallistua max kolmella (3) lentovuonna 2010 otetulla kuvalla. Ilmoita, kumpaan sarjaan kuva osallistuu. Kuvaajalla tulee olla kuvaan täydet oikeudet. Kuvien parhaimmisto julkaistaan kerhon www-sivuilla ja kuvia voidaan käyttää myös kerhon tiedotuksessa ja mainonnassa.

Kilpailukuvien nettiversiot löytyvät Kuvat ja videot -linkin takaa.

Tuomaristo (päätuomari Ari-Pekka Säteri, Kirsikka Nyqvist, Veijo Rantanen) arvioi kuvat anonyymisti.

Vuoden hyvinkääläinen ilmailukuva sekä sarjavoittajat palkitaan helmikuun kerhoillassa, lisäksi voidaan antaa kunniamainintoja taiteellisesti korkeatasoisista otoksista. Palkintoina Grob- tai Janus-lennätys/lento oman valinnan mukaan.

 Purjelennon teoriakurssi 24.01. - 07.04.2011 Päivitetty 29.12.2010 


Hyvinkään Ilmailukerho järjestää kurssin Hyvinkään kansalaisopistossa, oppitunnit maanantaisin ja torstaisin klo 18.00 – 20.15

Kurssin hinta on 70 euroa

Kurssin numero on 510300, ilmoittautuminen alkaa 4.1.2011

Ilmoittautumiset: www.opistopalvelut.fi/hyvinkaa
 
 

Lentokausi jatkuu Päivitetty 31.10.2010

Lentotoiminta jatkuu Pilatuksella läpi talven, purjekoneet on pakattu pois ja Grobi on siivet supussa talvivarastossa.

Purjekoneiden vuosihuollot on aloitettu, ensimmäisenä työn alla on ASW-19, kaikki mukaan.
Kolmen kerhon kisasta voitto kotiin Päivitetty 28.9.2010

Timo toi voiton kotiin perinteisestä kolmen kerhon kisasta ja siivitti samalla joukkueen (Timo A, Heikki S. ja Seppo K.) selvään voittoon. Kisa lennettiin tänä vuonna Kymissä paikallisella Juniorilla ja sunnuntain varapäivälle siirtämisen myötä koitos kutistui kahden kerhon väliseksi mittelöksi, kun HIKiläiset eivät saapuneet paikalle.
 

Kerhon maaliinlaskumestarit ratkottu Päivitetty 18.9.2010

Kerhon maaliinlaskumestarit ratkottiin vaativissa olosuhteissa matalan pilviverhon alla sadekuurojen väleissä, pääosin sivutuuliolosuhteista nautiskellen, tuulen pyöriessä sadekuurojen myötä, ajoittain myötätuuleksikin kääntyen. Mestariksi lensi useina vuosina mitalilla ollut Taisto, toiseksi lensi kasilla kesälläkin nautiskellut Timo A. ja kolmannelle sijalle moottorikoneellakin maaliinlaskussa kunnostautunut Pentti E.

Kujansuu valittu WWGC 2011 -joukkueeseen Päivitetty 1.9.2010

PT on valinnut Eija Kujansuun Ruotsin Arbogassa kesäkuussa 2011 järjestettäviin naisten MM-kisoihin. Kisaluokka on 15m ja koneena Ventus 2b (PX).

Joukkueen sivut >>>
 
Kerholuokan SM:ää kisataan Menkijärvellä 17.-24.6.2010    Päivitetty 26.6.2010

Ensimmäisen päivän jälkeen Eija Kujansuu on seitsemännellä tilalla. Keli oli ennusteiden mukainen, alkuun hyvää, sitten lauttaantui sisämaassa. AAT-tehtävä suuntautui rannikon suuntaan ja takaisin, käännepisteinä Mäyry, Kauhajärvi ja Alajärvi, tehtäväaika oli kaksi tuntia ja minimimatka 200 km eli taktiikka päivälle oli selvä: Lyhintä mahdollista reittiä mahdollisimman nopeasti ja kotiin.

Toisena ja kolmantena päivänä ei rintamien puristuksessa asetettu tehtävää, sunnuntaina iltapäivällä kelin pitäisi taas muuttua kisalennettävään suuntaan ja maanantaista torstaihin on luvassa erittäin hyvää purjelentokeliä.


 
Kisakoneena Menkijärvellä on uudessa maalissaan kiiltelevä kerhon LS7, HV.
 
Kisasivut ...


Toinen lentopäivä teki pellot tutuksi useimmille kerholuokan kisaajille, vain Sorin Lingureanu ja Juha Vainikka lensivät tehtävän läpi. AAT kolmen käännealueen kautta, Alavus, Kihniö ja Uusikylä. Tuuli oli todella reipas koko päivän, ja tunnilla siirrettyjen hinausten alkaessa pilvien pohjat roikkuivat seitsemässä sadassa metrissä ja pilvet lauttaantuivat. Pikkuhiljaa pohjat kuitenkin nousivat ja pilviverho rakoili, osa lähti reitille heti lähtöviivan avauduttua, mutta päätyi suurin piirtein suoraan peltoon. Kentän lähellä hapsuissa odotelleista osa haki liukuyritysten jälkeen vauhtia uudella hinauksella ja pikkuhiljaa kaikki lähtivät matkaan. Keli toimi alkumatkasta ihan mukavasti, Alavudelle pääsin ilman suurempia ongelmia ja mutta seuraava käännealue jäi haaveeksi ja päivän liikunta-annos tuli jaettua avustajien kanssa. Järjestäjien ja kisaajien ponnisteluista huolimatta tästä ei tullut kisapäivää, koska 25 % sääntö ei täyttynyt.
Kolmas lentopäivä oli kunnon luukutuskeliä, hyviä pilviä, kovia nostoja ja jonojakin muodostui. Tehtävä oli siksakkia: Ähtäri, Halsua, Töysä, Uusikylä. Aikaisesta lähdöstä huolimatta toiselle käännepisteelle asti meni hyvin, sieltä paluu sivuvastaiseen kävi työstä: En löytänyt järkeviä liukulinjoja, joten hyvästä nostosta otetut metrit hävisivät hyvässä laskevassa hyvin nopeasti. Samalla parempia linjoja käyttäneet kisakumppanit karkasivat ajassa hyvinkin kauas. Loppuliuku tuli perille, vaikka hirvittikin - tosin se edellytti sitä, että 28 km ennen maalia piti vielä ottaa uudelleen ylös, 750 metriä kun ei riitä siitä maaliin edes optimistilla. Kokonaissijoitus säilyi seitsemäntenä, päivätuloksissa kahdeksas.Tiistaina ennusteet lupasivat korkeaa ja hyvää keliä, ehkä osin kuivaa, mutta tehtävä olisi pääosin pilvialueella. Kerholuokan tehtävällä oli mittaa 391 km, joten ainoa mahdollinen taktiikka oli liikkeelle heti, kun lähtölinja aukeaa, jotta päivä riittää.

Lento lähti liikkeelle hyvin, vaikka keli olikin ennustettua heikompaa ja matalampaa. Toisella käännepisteellä tuli kieltäytyminen esteellä: Viimeiset pilvet veivät vain 1200 metriin 15 km ennen käännepistettä ja koko käännealue näytti aivan kuolleelta. Etsin (suotta) idempää jonon alta nostoa, jolla pääsisi ylös, lopputuloksena vain hukattua aikaa ja aukkoon oli lopulta pakko liukua yhtä matalalta kuitenkin. Loppuosa tuli paremmin, ennen loppuliukua tosin tuli toinen varovainen paikka, jossa hukkui aikaa, onneksi, sillä liuku oli tähänastisen uran naftein eikä kentälle mahtumiseen tarvinnut käyttää edes jarruja. Päivän voitti jälleen Kristian Roine, joka oli taas omaa luokkaansa kilometriajoin mitattuna. Päiväsijoitus yhdeksäs, kokonaissijoitus putosi yhdeksänneksi.

Keskiviikkonakin uhkana oli kelin kuivuminen ja siksi tehtävä suunnattiin etelään pilviselle alueelle: Tehtävä B Visuvesi, Kalakoski ja Ähtäri. Tehtävä A:ssa oli ensimmäisenä käännepisteenä Kuru, mikä aiheutti pientä polemiikkia, koska sillä suunnalla ei ole laskupaikkoja kymmeniin kilometreihin eikä metsätaipale houkutellut. Lyhennetty tehtävä 255 km oli varsinainen pikalentotehtävä, minulla kostautui alun varovaisuus ja loppuliu'un varmistelu, välilegit menivät hyvin. Päiväsijoitus oli varmistelujen myötä tähän mennessä heikoin eli kolmastoista, kokonaissijoitus säilyi yhdeksäntenä. Ero päivävoittajaan Kristianiin oli huima 40 min, keskikastiin vartin verran.
 
Viimeisenä kisapäivänä oli kuivumisuhan toteutumisen sijaan todella kovaa keliä, satanen meni ensimmäisen kerran rikki ja suorituksen arvoa lisää, että se tuli itse lentämällä, muut tulivat koko matkan perässä. Tehtävänä oli AAT kolmen käännealueen kautta: Visuvesi, Kalajärvi, Ähtäri. Kovaa menivät muutkin eli sijoitus ei suorituksella parane, mutta kisat oli mukava päättää onnistuneeseen suoritukseen: Tuon paremmin en vielä osaa lentää. Luulisin. Tulospalvelu odottaa vielä viimeisiä loggeritiedostoja eli tilanne on auki sijoitusten osalta ...

Viimeisen päivän sijoitus oli yhdeksäs ja myös kokonaissijoitus säilyi yhdeksäntenä, kun yksi meni takaa ohi ja yksi putosi taakse.

Vuolahdelle SM-pronssia     12.6.2010

Jouko Vuolahti otti SM-pronssia Räyskälässä lennetyissä 15 metrin luokan kisoissa. Mitali on Joken ensimmäinen SM-tasolla. Edelle jäivät vain tämän kesän MM-kisaedustajat Harri Hirvola ja Tapio Tourula. Suorituksessa on selvää kehitystä aiemmista kisoista, nyt onnistui sekä kovaa eteneminen että muiden kanssa yhdessä lentäminen. Kisapäiviä saatiin tällä kertaa viisi ja sää vaihteli vaativasta kuivatermiikistä kovan kelin luukutuspäiviin.

Hyikiä edustivat myös Jukka Helminen ja Eija Kujansuu vakioluokassa ja Jarmo Forsstén 15 metrin luokassa.
 
cheap dostinex online for sale buy femara online otc